Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ


Αυτός ο ΠΑΟΚ άξιζε σαφέστατα την πρόκριση στους «16» του Europa League. Εμφανώς ανώτερος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έχασε πολύ μεγάλες ευκαιρίες απέναντι στους Ρώσους, αλλά μια λανθασμένη εκτίμηση της αμυντικής γραμμής, στοίχισε και ήρθε τελικά το 1-1, το οποίο στέρησε από το «Δικέφαλο» την πρόκριση, με δεδομένο το 0-1 της Τούμπας. Τέσσερις ευκαιρίες να σκοράρει έχασε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην επανάληψη με τέρμα που σημείωσε ο Μουσλίμοβιτς. Στα επόμενα λεπτά, ο Σαλπιγγίδης θα μπορούσε από τα δύο μέτρα να δώσει προβάδισμα δύο τερμάτων στην ομάδα του και να «σφραγίσει» ουσιαστικά την πρόκριση, αλλά η ευκαιρία χάθηκε. Στο 77′ από μια κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ο Λίνο έχασε τον Τόσιτς, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κρέσιτς. Ο Βάγκνερ Λοβ ήταν αυτός που ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, ο Κρέσιτς απέκρουσε, αλλά η τύχη γύρισε και πάλι την πλάτη στον ΠΑΟΚ, μιας και ο επερχόμενος Ιγκνάσεβιτς κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια (1-1), αποτέλεσμα που έμελλε να είναι το τελικό.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
1′ Αδύναμο σούτ του Βάγκνερ Λοβ από πλάγια θέση, καμία ανησυχία για τον Κρέσιτς
8′ Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Από «επέλαση» του Μουσλίμοβιτς, η μπάλα καταλήγει στον Ίβιτς πλάγια και αριστερά έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά το σουτ του Σέρβου με το αριστερό, περνάει λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.
11′ Από λανθασμένη απομάκρυνση του Β. Μπερεζούτσκι, η μπάλα καταλήγει στον Σαλπιγγίδη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά το σουτ του τελευταίου περνάει άουτ.
16′ Πάσα του Ίβιτς στον Βιεϊρίνια, ο οποίος δοκιμάζει τα πόδια του έξω από την περιοχή, αλλά το σουτ που επιχειρεί, δεν απειλεί τον Ακινφέεφ
17′ Συρτή σέντρα του Τόσιτς από τα δεξιά, ο Κρέσιτς προλαβαίνει να βγει έγκαιρα και να κλείσει το οπτικό πεδίο του Βάγκνερ Λοβ
21′ Σωτήρια προβολή του Τσιρίλο σε γύρισμα του Βάγκνερ Λοβ στη μικρή περιοχή, εκεί όπου βρισκόταν αφύλακτος ο Νέσιντ
29′ Αδύναμο σουτ του Τόσιτς λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Κρέσιτς αφήνει τη μπάλα να περάσει άουτ
33′ Σουτ του Βάγκνερ Λοβ με το αριστερό έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα δεν ανησυχεί τον Κρέσιτς
36′ Τεράστια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Σνάουτσνερ βρίσκει εξαιρετικά τον Σαλπιγγίδη, ο οποίος γυρίζει στον Μουσλίμοβιτς στη μικρή περιοχή. Ο Βόσνιος σουτάρει δυνατά, αλλά η μπάλα τραντάζει το αριστερό δοκάρι του Ακινφέεφ!
37′ Σουτ του Βιεϊρίνια από τα δεξιά της περιοχής, ο Ακινφέεφ διώχνει τη μπάλα σε κόρνερ
38′ Νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Εκτέλεση κόρνερ του Πάμπλο Γκαρσία, η μπάλα απομακρύνεται από την άμυνα της ΤΣΣΚΑ, αλλά καταλήγει στον Τσιρίλο που επιχειρεί το γυριστό σουτ, με τη μπάλα να περνάει ελάχιστα εκατοστά δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ακινφέεφ!
41′ Μεγάλη ευκαιρία για την ΤΣΣΚΑ. Νέσιντ και Βάγκνερ Λοβ άλλαξαν τη μπάλα στην περιοχή, αλλά ο Κρέσιτς απομάκρυνε με τα πόδια. Η μπάλα κατέληξε στον Σεμπέρας, που σούταρε δυνατά, αλλά άστοχα.
ΣΧΟΛΙΟ Α’ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ: Φοβερά άτυχος ο «Δικέφαλος» που «άγγιξε» σε τέσσερις περιπτώσεις το γκολ, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Φανερά ανώτερος ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τη γηπεδούχο ΤΣΣΚΑ, θα μπορούσε ήδη να έχει πάρει το πολυπόθητο προβάδισμα στο σκορ, ειδικά στη φάση που ο Μουσλίμοβιτς σημάδεψε το αριστερό δοκάρι του εμβρόντητου Ακινφέεφ
46′ Ακόμη μια μεγάλη ευκαιρία περνάει χαμένη για τον ΠΑΟΚ! Ο Βιεϊρίνια αφήνει ωραία τη μπάλα στον Λίνο στα αριστερά, ο τελευταίος βγάζει τη σέντρα στην περιοχή, αλλά η προβολή από τον Μουσλίμοβιτς, περνάει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι!
50′ Ωραίο κατέβασμα του Νέσιντ μέσα στην περιοχή, ο νεαρός επιθετικός σουτάρει με το αριστερό, αλλά η μπάλα περνάει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι
53′ Σέντρα-σουτ του Σαλπιγγίδη από τα δεξιά, ο Ακινφέεφ καταφέρνει να μπλοκάρει πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή
59′ Ωραία αντεπίθεση για τον ΠΑΟΚ, με τον Βιεϊρίνια να κάνει την κάθετη πάσα για τον Σαλπιγγίδη, αλλά ο Ακινφέεφ πρόλαβε, βγήκε και μάζεψε τη μπάλα
66′ Γέμισμα στην περιοχή της ΤΣΣΚΑ, η μπάλα φτάνει στον Βιεϊρίνια, ο οποίος σουτάρει δυνατά, αλλά άστοχα
67′ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΛ! Λάθος συννενόηση μεταξύ Τσεμπτσουγκόφ και Ιγκνάσεβιτς, ο Μουσλίμοβιτς διεκδικεί τη μπάλα από τον τερματοφύλακα των Ρώσων και με προβολή τη στέλνει στα δίχτυα της ΤΣΣΚΑ για το 0-1!!!
74′ Τεράστια ευκαιρία για να πάρει προβάδισμα πρόκρισης ο ΠΑΟΚ! Ο Ίβιτς κάνει φοβερή ενέργεια, μπαίνει στην περιοχή, την κατάλληλη στιγμή γυρίζει στον Σαλπιγγίδη, ο οποίος ολομόναχος από τη μικρή περιοχή, στέλνει τη μπάλα άουτ!!
77′ Ο Κρέσιτς ανατρέπει τον Τόσιτς μέσα στην περιοχή και ο Ντιαμέλ καταλογίζει το πέναλτι. Λάθος του Λίνο στο ξεκίνημα της φάσης, που έχασε τον Σέρβο μεσοεπιθετικό.
78′ Ο Βάγκνερ Λοβ εκτελεί το πέναλτι, ο Κρέσιτς αποκρούει, αλλά ο επερχόμενος Ιγκνάσεβιτς ισοφαρίζει σε 1-1
84′ Σέντρα του Τόσιτς από τα αριστερά, ο Κοντρέρας προλαβαίνει τον Βάγκνερ Λοβ και διώχνει σε κόρνερ
90′ Έξι θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Νέσιντ – Σαλπιγγίδης, Κρέσιτς, Γκαρσία
Οι συνθέσεις:
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ: Ακινφέεφ (66′ Τσεμπτσουγκόφ) – Ναμπάμπκιν, Ιγκνάσεβιτς, Β. Μπερεζούτσκι, Σένικοφ – Σεμπέρας, Μαμάεφ, Τόσιτς, Κάουνα (61′ Αλντόνιν) – Λοβ (90+5′ Αλ. Μπερεζούτσκι), Νέσιντ
ΠΑΟΚ: Κρέσιτς – Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Τσιρίλο, Λίνο – Γκαρσία, Ιβιτς (87′ Αθανασιάδης), Τσουκαλάς, Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης – Μουσλίμοβιτς.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Λορέν Ντιαμέλ (Γαλλία)
πηγή metropolis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου